2004 - Türkiye'nin en büyük ihracatçısı Toyota

Yazı Boyutu
A
a

Adapazarı - TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) tarafından açıklanan 2004 ihracat sonuçlarına göre, Türkiye'nin en büyük ihracatçısı Toyota Türkiye oldu. Toyota Türkiye'nin 2004 yılı toplam ihracatı 1.86 Milyar Dolar olarak gerçekleşti.
 
Toyota Türkiye'nin Genel Müdür ve CEO'su Kazuhiro Kobayashi yaptığı açıklamada; "2004 yılı için belirlediğimiz 'Türkiye'nin en büyük ihracatçısı olmak' vizyonumuzun gerçekleşmesinden dolayı büyük bir mutluluk ve gurur duymaktayım. Avrupa'ya ihracata başlamamızın daha üçüncü yılında lider konuma erişmek büyük bir başarı. Ürettiğimiz üstün kaliteli otomobillerin ihracatı yoluyla Türk ekonomisine katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.
 
2004 yılında Toyota Türkiye'nin toplam ihracatı bir önceki yıla göre 1 Milyar Dolar'ın üzerinde bir artışla 1,856,166,225 Dolar olarak gerçekleşti. 2004 yılında, çoğunluğu Avrupa'ya olmak üzere toplam 119 bin adedin üzerinde otomobil ihracat eden şirketin en çok ihracat yaptığı ülkeler; Almanya, İtalya ve Fransa olarak sıralandı.
 
Toyota'nın Avrupa'daki üretim üslerinden biri olarak, Adapazarı'ndaki tesislerinde Corolla Sedan, Station Wagon ve Verso modellerinin üretim ve ihracatını gerçekleştiren şirketin toplam çalışan sayısı 3,000 adedin, toplam yatırım tutarı ise 700 Milyon Euro'nun üzerinde. Şirket ihracata yeni nesil Corolla Sedan ile 2002 yılında başlamış idi.